KIPfestival 2015

Daar is het KIPfestival weer!

Na een jaartje ertussenuit belooft het de meest feestelijke editie ooit te worden. Met de beste selectie, de gezelligste sfeer, het fijnste publiek, het meeste bier en het duidelijkste concept.

Het KIPfestival een concept? Als dat maar niet saai wordt.

Verwacht u niet aan de tien beste stukken van het seizoen of hoop niet op de leukste producties die u gemist hebt maar eigenlijk toch had moeten zien, of de allernieuwste jonge makers die u nog niet kent maar waar u zeker fan van zal worden. Neen, het wordt iets helemaal anders.

Deze editie van het KIPfestival staat volledig in het teken van de brevitas, ofte de stijldeugd van de beknoptheid: het KIPfestival wordt een korttheater-festival. Al te vaak worden korte voorstellingen stiefmoederlijk behandeld, en enkel beschouwd als opstapje naar het ‘echte’ werk. Daar wil het KIP verandering in brengen. Niets zo spannend en uitdagend als het maken van iets korts. We gaven een aantal makers – vrienden, verwanten, jong, gerenommeerd… – de opdracht om speciaal voor het KIPfestival een korttheatervoorstelling te maken. En we gaan ook zelf aan de slag: Robrecht Vanden Thoren en Oliver Roels maken samen met vijftien jongeren het hogedrukproject Fiat Concerto.
Daarnaast geven we naar goede gewoonte ook studenten een kans om hun pril werk aan een publiek te presenteren.

Het KIPfestival vindt plaats van 15 t/m 19 juli in CAMPO victoria.

Iedereen – ook het jongste grut –  is van 16 t/m 19 juli elke middag vanaf 16u welkom in ons KIPcafé, voor een drankje en een hapje, of om te relaxen in de tuin. De voorstellingen beginnen om 19u, na elke voorstelling is er een korte pauze. Met één ticket kunt u het hele avondprogramma zien, met telkens wel minstens vijf voorstellingen!

Het KIPfestival wil zo duurzaam mogelijk zijn. We vragen onze bezoekers om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. En in onze bar kunt u proeven van (h)eerlijke dranken en vegetarische snacks. De laatste avond (19 juli) kunt u mee aanschuiven in onze tuin voor een smakelijk stukje biovarken aan het spit, of seitan op de grill.

Tickets reserveren kan bij Uitbureau.
Hou onze website in de gaten voor up-to-date info over het programma.