Archief: KIPfestival 2012

Van 14 tot 17 juli staan er elke dag drie wervelende KIPproducties op het programma: ‘s middags komen de brakende broers Abel & Kaïn alles op stelten zetten, waarna 's avonds U DIKKE MA! - een voetbalopera ontploft en tot slot brengt Alles voor u de langste lol uit de Vlaamse theatergeschiedenis.  

-----------------------------------------------------------------

15:00u  Abel & Kaïn
Hou u klaar voor verrassende wendingen, stapels eten en diepgaande ruzies.
Abel en Kaïn is geïnspireerd op wat u elk weekend op bepaalde markten kunt zien gebeuren maar dan een aaneenschakeling van de beste momenten.
Ruziënde partners, bedriegende broeders en scheldende buitenlanders passeren de revue. 

Abel en Kaïn, een explosieve vertelling over twee broers met andere dromen, visies en plannen maar aan elkaar gebonden door hun werk: 
oliebollen, oliebollen en nog eens oliebollen!
Is het tijd om nieuwe wegen in te slaan of ‘never change a winning team’?
Een spel van schone schijn en ongepaste uitbarstingen.

Van & met: Gilles De Schryver, Yahya terryn & Arend Pinoy 
Leeftijd: voor iedereen tussen 7 en 77 jaar
Productie: De Werf i.s.m. het KIP
-----------------------------------------------------------------

20:00 U DIKKE MA !
Theater zoals u het nog niet zag!

De inspiratiebron voor deze voorstelling is de spionkop van voetbalclub AA Gent a.k.a. de Buffalo’s. Enkele leden van het KIP gingen aan de slag met een mix van professionele acteurs, niet-professionele vrijwilligers en rasechte Buffalo’s. Tijdens deze ongewone voorstelling volgt u een wedstrijd zoals u hem nog nooit zag. Voor voetbalfans is U DIKKE MA! ontzettend herkenbaar, voor voetbalhaters een ontrafeling van de spanning, emoties en geheimen achter het supporteren. U zit op de scène, de vijftig acteurs op de tribune. Ze brengen het beste en het slechtste van de Vlaamse voetbalsupporter: zang, vlaggen, gebrul en verscholen romantiek overgoten met een saus van bier, hotdogs en ritme. 

Concept & regieYahya terryn, Lien Maes, Gilles De Schryver & Oliver Roels

MetIneke Nijssen, Charlotte Dhaenens, Fée Roels, Faye Bogaert, Sabrina De Vos, Jotka Bauwens, Rilke Eyckermans, Anna Maes, Pepijn Gyssels, Nicolas De Lobel, Siel Van Daele, Wouter Carton, Ria Van Noyen, Thomas Siffer, Louis Pons, Habiba Boukhatem, Souad Boukhatem, Flor Van Severen, Ezra Fieremans, Zeno Fieremans, Bosse Provoost, Jaak Lema, Hannah Van Dingenen, Riet Stoffels, Ilja Van Autreve, Luc Van Autreve, Boudewijn Van Autreve, Thomas Allegaert, Simon Dhanens, Carine Tonnard, Jelle Clarisse, Annelies De Nil, Frank Maes, Peter Vekeman, Marlies Tack, Loes Carrette, Owen Weston, Hiranya terryn, Peter Roels, Ine Keppens, Karlijn Sonderen, Jasper Provijn, Lena Strumane, Janne Wittoeck, Aaron Daem, Luna Lybeer, Dries De Beul, Thomas De Vos, Kristof De Koker, Lut Vanbaelen, Ludo Merckx, Bert Haelvoet, Lif terryn, Jérôme Poncin & Marta Maes 
Productie: het KIP & CAMPO 
Met dank aan Senne Guns
-----------------------------------------------------------------

21:30 Alles voor u

Toneelspel over het draaglijk maken 
van het schier ondraaglijke.  

Personen:
Mon Verbist, kleine zelfstandige
Magda, meewerkende echtgenote
Nina, niet meewerkende dochter

Klaar? 
Allez 
Vooruit dan maar 
Samen met u
 
Mijn jullie
 
Mijn vrienden
 voor vanavond 
’t Wordt één groot feest
En ‘k ga u bedanken 
En spijt?
 
Nee 
Da moogt ge nie hebben
 
Ge moet er ‘t beste van maken
 
Van spijt achteraf geen sprake
  

‘Alles voor u’ is een tragikomedie over een vechtscheidend koppel dat elkaar tegen wil en dank blijft ontmoeten. Dat gebeurt aan het ziekenhuisbed van hun dochter die zich afvraagt of haar ouders het niet beter hadden gehad zonder elkaar en in feite ook zonder haar. 

Van en met: Leen Roels, Ineke NijssenJohan Knuts en Geert Vanoorlé