Archief: KIPfestival 2013

15u: Allô papa? 
Tijdens de eerste vier dagen van het KIPfestival organiseren we in de namiddag een gratis programma voor het hele gezin. Afspraak telkens om 15u in CAMPO nieuwpoort. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is aangewezen! 
Na de succesvolle doortocht op de Zeekaravaan strandt Allô papa?, een heerlijke kindervoorstelling van Ineke Nijssen en Robrecht Vanden Thoren, op het KIPfestival. 
Productie: het KIP 
Coproductie: Vrijstaat O.    
Deze voorstelling is uitverkocht. Wachtlijst: 09 223 00 00.
--------------------------------------------------------------------------------------
20u: Klein Rusland 

Naar vijfjaarlijkse gewoonte is het weer uitkijken naar de processie over het wonderlijke Russische koppel Tsaar en Tsarina, die honderd jaar geleden in de wijk Klein-Rusland in Zelzate leefden en stierven. Door slechte planning en gebrek aan talent bij de heemkundige kring komt alles samen in de plaatselijke Nopri, waar politieke dromen rijzen en onderlinge spanningen ontploffen. 

Klein Rusland is een tragische komedie in een tranendal vol schitterend tl-licht en muffe belegde broodjes.   

Concept & regieYahya terryn & Oliver Roels - TekstYahya terrynOliver Roels & spelers - Met: Zahna Angenon, Marie Connelly, Gilles De SchryverJohan KnutsIneke Nijssen, Jeanne Pennings, Hendrik Van Doorn, Flor Van Severen & fanfare De Bevlekte Ontvangenis -  Scenografie: Jelle Clarisse - Lichtontwerp & techniekGeert Vanoorlé - Productie: het KIP   
Reserveer nu.
--------------------------------------------------------------------------------------
22u30: Qui a peur de Regina Louf? 
In Qui a peur de Regina Louf? dalen het KIP en KC De Werf af tot in de donkere krochten van de Belgische geschiedenis. Een reporter op zijn retour, die zijn carrière op het spel zette om vermeende seksfeesten en pedofilienetwerken aan het licht te brengen, ziet alle pijnlijke herinneringen aan de X1-dossiers opgerakeld als hij bezoek krijgt van een jonge ambitieuze theatermaker die sensatie ziet in deze geschiedenis. Na een explosief gesprek blijft op het einde alleen nog de waarheid over. Of zelfs dat niet?

TekstYahya terryn & Gilles De Schryver - RegieYahya terryn - DramaturgieEllen Stynen - Spel: Veerle Baetens, Gilles De Schryver, Tom Ternest & Robrecht Vanden Thoren - Decor: Luc Cools & Geert Vandewalle - Lichtontwerp: Geert Vandewalle - Techniek: Dries De Wulf - Productie: het KIP & Kunstencentrum De Werf
Deze voorstelling is uitverkocht. Wachtlijst: 09 223 00 00.