KIPfestival 2015

Daar is het KIPfestival weer! Deze editie staat volledig in het teken van KORTtheater. We gaven enkele makers de opdracht een korte voorstelling te maken. O.a. Pol Heyvaert, Bad van Marie, Arend Pinoy, Krakeel en Hendrik Van Doorn laten zich van hun kortste kant zien.

Vanaf 16u: KIPcafé
Vanaf 19u: voorstellingen


De Bloem van de Natie collaboreert 
In deze korte voorstelling slaat dit Nederlandse collectief haar voorbeeldfunctie in de wind. Het zal helemaal mis gaan. Ze zullen iedereen verlinken, schaamteloos ijdel zijn en er de kantjes vanaf lopen. Zelden was een gezelschap zo misplaatst.  
Voorstellingen van De Bloem van de Natie zijn een eigenzinnige mix van comedy, toneel en satire. Het is transparant, heel fysiek en doet ook nog meer dan louter amuseren.  
Spel: Bram Gerrits, Martijn Crins, Gerrit Dragt en Twan van Bragt
Productie: De Bloem van de Natie (Tilburg)

De Steenweg
Zussen. De oudste, de middelste en de kleinste. Ze keren terug. Terug naar de steenweg waar hun ouderlijk huis stond, staat. Grootgebracht met de levenswijsheden van de N 446. Eerlijkheid duurt het langst en het leven is blijven proberen. Uiteindelijk komt altijd alles goed, als ge er zelf maar in gelooft.

Ja, wij zijn cliché. 
Als vrouwen, als 30-ers, als mens. En omdat wij niet anders kunnen of willen, zullen wij dat blijven.
Onze korte voorstelling kan een geruststellend, lachwekkend of ergerend effect hebben.
Wees welgekomen.
Van en met: Annelies De Nil, Griet Dobbelaere en Lien Maes
Coaching: Ineke Nijssen

Bad van Marie & Maya Albert
Nu te koop op het KIPfestival: het nieuwe boek van Maya Albert, memorandum van een georganiseerd leven. Tijdens het festival geniet u van enorme voordelen bij aankoop van haar boek.

Bad van Marie & Marika Matthijs
Marika Matthijs bereidt haar eerste theatervoorstelling voor tijdens haar babysitavonden. Vanavond babysit zij in de Rodekoningstraat. Spring even binnen en kijk hoever ze staat.

Bad van Marie (Antwerpen) is een bewuste samenstelling van mensen met verschillende studie- en professionele achtergronden. Artistiek leider Peter Boelens combineert vanuit zijn eigen achtergrond (beeldende kunsten, fotografie) verschillende kunstvormen binnen de theatervoorstellingen. Bad van Marie maakt beeldend ervaringstheater waarbij de onderdompeling van de toeschouwer zelfreflecterend en maatschappijkritisch werkt.

Boris & Flor Van Severen

baardeman.
‘When I’m dancing, I don’t care a thing if the ugliness comes out or not, cause I’m dancing, it’s me” (La Niña)
baardeman.
gaat over ‘identiteit’ en de constante veranderlijkheid van die identiteit. Het gaat ook over dansen. Zoals een oom op een trouwfeest dat kan doen, zoals de zwarte gay community het deed in de ballrooms van New York, of zoals ik het doe in een danscafé. Het gaat over complexiteit, het toelaten ervan en het ijveren ervoor. Over het belang van de clown uithangen. baardeman. wordt een zelfportret.
Van & met: Simon De Winne
Coach: Louise Van den Eede
Scenografie: Simon Van den Abeele / Simon De Winne
Met steun van / Met dank aan: Vlaamse overheid / Kc de Werf / het KIP / Ballhaus Ost / CAMPO

Trekheet
van Miet Warlop en Pol Heyvaert
met Chloé Geers
en Marc Vanborm, Alexandre Van Goethem, Benjamin Meirhaeghe, Pim Cornelussen, Timo Sterckx, Ian Ghysels


Gouden Ei
Op de voorronde van de Kunstbende in Gent dit voorjaar reikte het KIP een eigen, genreoverschrijdende prijs uit: de Gouden Ei. De laureaat krijgt een plaatsje op het podium van het KIPfestival. Deze editie ging de prijs naar iemand uit de categorie muziek: de jonge singer-songwriter Silke Catteeuw-De Smul (°1999).